Üçgen II | rast. Gallery

594 izlenme
31.10.2026

Üçgen II

19 Eylül – 15 Kasım 2026

rast. Gallery

İstanbul’un çağdaş sanat sahnesine yeni bir model öneren ÜÇGEN, bağımsız sanatçılar, küratörler ve koleksiyonerleri özgün bir işbirliği yapısında bir araya getiriyor. 19 Eylül – 15 Kasım 2026 tarihleri arasında rast.

GALLERY’de gerçekleşecek sergi, sanat üretiminin üç temel aktörü etrafında şekillenen yıllık bir sergi dizisinin ikinci edisyonu olma özelliğini taşıyor. Projenin kavramsal çerçevesi Derya Yücel tarafından oluşturuldu.

Aynı zamanda projenin yürütücülüğünü üstlenen Yücel, bu yapı ile sanatçı, küratör ve koleksiyonerler arasında sürdürülebilir bir diyaloğun ve üretime dayalı bir işbirliği modelinin kurulmasını hedefliyor. Bir Üçgen, Üç Öznel Yaklaşım Her “üçgen” bir bağımsız sanatçı, bir küratör ve bir koleksiyonerden oluşuyor. Her bir üçlü, sanatçının üretim pratiği etrafında birlikte düşünüyor, seçiyor, geliştiriyor ve sunuyor.

2026 edisyonunda projeye katılan sanatçılar Furkan Öztekin, Merve Mepa, Şule Nur Alev; koleksiyonerler Ari Meşulam, Öner Kocabeyoğlu, Zülal Gülçur; küratörler Melis Bektaş, Naz Kocadere ve Uras Kızıl yer alıyor. Sergi, her sanatçının pratiğine ayrıştırılmış mekânsal bölümlerle yer verirken, bu alanlar küratörlerin düşünsel çerçevesi ve koleksiyonerlerin vizyon metinleriyle destekleniyor. Böylece izleyici, farklı üretim yaklaşımları arasında dolaşırken her bir sanatçının evrenini kendi bütünlüğü içinde deneyimleyebiliyor.

Yalnızca Bir Sergi Değil, Süregelen Bir Diyalog ÜÇGEN, yalnızca bir sergi değil, sanatçılar için üretim desteği sunan ve kültürel belleğe katkı sağlayan canlı bir arşiv olarak kurgulanıyor. Her yıl tekrarlanacak edisyonlarla genişlemesi planlanan bu yapı, ilerleyen yıllarda ulusal ve uluslararası işbirliklerine açık bir platforma dönüşmeyi hedefliyor. Ayrıca sergi süreci, küratör, sanatçı ve koleksiyoner metinleriyle belgelenecek dijital bir katalog ile arşivlenecek.

Üçgen I, 2025 edisyonunda projeye katılan isimler arasında sanatçılar Rozelin Akgün, Şafak Şule Kemancı, Sinem Dişli; koleksiyonerler Banu Çarmıklı, Kına Demirel ve Leyla Pekin; küratörler Dicle Beştaş, Melis Golar ve Nergis Abıyeva yer almıştı.

📍 Mekân: rast. GALLERY, Beyoğlu – İstanbul 📅 Tarih: 19 Eylül – 15 Kasım 2026 🌐 Web: https://rastgallery.com


En Çok İzlenenler