Yeni Topraklar | Özel Koleksiyonlardan Çağdaş Sanat | Arkas Sanat Alaçatı
114 B izlenme 20.02.2026Yeni Topraklar
Özel Koleksiyonlardan Çağdaş Sanat
13 Temmuz – 3 Kasım 2024
Arkas Sanat Alaçatı
İlk sezonunda ve gelecek sezonlarda genç sanatçılara alan açıp çağdaş sanatın gelişmesine katkıda bulunma amacını taşıyan Arkas Sanat Alaçatı’nın Yeni Topraklar/New Lands başlıklı ilk süreli sergisi Dr. Necmi Sönmez küratörlüğünde hazırlanıyor. Resim, heykel, desen, fotoğraf, video ve yerleştirme gibi farklı tekniklerle üretilen eserlerin yer aldığı sergide 40 yaş altındaki 155 genç sanatçının farklı eğilimlerle zenginleştirdikleri 157 eseri yer alıyor. Türkiye, Avusturya, Almanya, İsviçre ve Fransa’daki özel koleksiyonlardan derlenmiş uluslararası çağdaş sanat seçkisinden oluşan sergi, ayak sesleri duyulan genç sanatçı kuşağının tüm farklı eğilimlerini ve Türkiye sanat ortamında daha önce görülmemiş deneyimlerini ilk kez kurumsal olarak tartışmaya açıyor.
Çin’den Güney Afrika’ya, Azerbaycan’dan Çek Cumhuriyeti’ne dek oldukça farklı coğrafyalarda, kendi dünyalarına ait gerçeklerden yola çıkarak çalışan sanatçıların Arkas Sanat Alaçatı’da bir araya gelen işleri, küresel etkilerin sınır ve durak tanımadan bireyleri nasıl şekillendirdiğine gönderme yapıyor.
Aralarında David Shrigley, Alice Guittard, Adam Vackar, Amir Khojasteh, Ekaterina Gerasimenko, Eugenia Vereli, Fernao Cruz, Itamar Gov, Jinoos Misaghi, JiSun Lee’nin de bulunduğu çok sayıda uluslararası sanatçının çalışmalarının Türkiye’de ilk kez gösterileceği sergide, Paris’teki Antoine de Galbert Koleksiyonu seçkiye özel katkılarıyla yer alıyor.
Bir Renk Ressamı: İhsan Cemal Karaburçak | Casa Botter
402 izlenme 13.07.2026Bağışla Beni N’olur | İstanbul Sanat Müzesi / Haliç Tersanesi
594 izlenme 15.07.2026Betona Yazılan Hafıza: Leyla Emadi ile Malzeme, Dil ve Kimlik Üzerine
594 izlenme 17.07.2026Seçkin Pirim | Dün ile Bugün | Şerefiye Sarnıcı
468 izlenme 20.07.2026