Antonio Cosentino’nun “Yaz Günlükleri” Sergisi 14 Haziran’a Kadar Uzatıldı

ArtNews

20 saat önce

Antonio Cosentino’nun Collect Gallery’de devam eden kişisel sergisi “Yaz Günlükleri”, gördüğü ilgi üzerine 14 Haziran 2026 tarihine kadar uzatıldı.

Fırat Arapoğlu ve Bozhana Dimitrova küratörlüğünde gerçekleştirilen sergi, ilk olarak 11 Nisan’da sanatseverlerle buluşmuş ve mayıs ayı sonunda sona ermesi planlanmıştı. Collect Gallery tarafından yapılan duyuruyla serginin ziyaret süresi 14 Haziran’a kadar uzatıldı.

“Yaz Günlükleri”, yaz mevsimini yalnızca bir iklim ya da tatil deneyimi olarak değil; kıyı kültürü etrafında şekillenen ekonomi, mimari, altyapı ve tüketim ilişkileri üzerinden ele alıyor. Antonio Cosentino, televizyonlar, plastik sandalyeler, tekneler, tabelalar ve vitrinler gibi gündelik yaşamın tanıdık nesnelerini resimlerinde bir araya getirerek yazın görünür ve görünmeyen katmanlarını araştırıyor.

Sergi, sanatçının uzun yıllardır sürdürdüğü kent, hafıza ve gündelik yaşam odaklı üretim pratiğini bu kez sahil şeridinin mevsimsel dönüşümü üzerinden yeniden okumaya açıyor. Kıyıyı romantik bir manzara olarak sunmak yerine, sosyal ilişkiler, dolaşım ağları ve kolektif deneyimlerin şekillendirdiği canlı bir mekân olarak ele alan sergi, izleyiciyi yaz mevsiminin ardındaki kültürel ve toplumsal yapılara bakmaya davet ediyor.

 Antonio Cosentino / Collect Gallery / Küratörler: Fırat Arapoğlu & Bozhana Dimitrova / 9 Nisan – 14 Haziran 2026

Yazı ve Fotoğraflar: ArtNews

Paylaş:


Yorum yapmak için tıklayın

Diğer Yazıları

bir saat önce

Yeni Kuşağın Görsel Hafızası IGK Sanat Buluşmaları’nda

bir saat önce

SOLO Project’in İlk Edisyonunda Betül Sertkaya’dan Alışkanlıklar Üzerine Bir Hafıza Kurgusu

20 saat önce

Yetişkin Bedenlerin Dönüşüm Yolculuğu: “Devinim” AKM’de

2 gün önce

Kinetik ve Optik Sanatın Efsane İsmi Julio Le Parc Yaşamını Yitirdi

2 gün önce

Ustanın Elleri: Demsa Koleksiyonu, Neşet Günal Atölyesinin Kuşaklararası Mirasını Bir Araya Getiriyor

En Çok Okunanlar