House of Brothers'dan CI Bloom'a Özel: “BLENDED VALLEY”

ArtNews

10 gün önce

House of Brothers Lounge, bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul’un genç çağdaş sanat fuarı CI Bloom’da, genç yetenek Lal Batman’ın eseri ile yerini aldı.

House of Brothers Lounge, Pernod Ricard Türkiye’nin host sponsor olarak yer aldığı, çok sayıda çağdaş sanat galerisini bir araya getiren CI Bloom’da bu yıl da yerini aldı. Türkiye'de çağdaş sanatın önemine katkı sağlayan ve baharı karşılayan sanat fuarı CI Bloom, bu yıl 3. kez Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 24 Nisan’da ön izleme, 25 – 28 Nisan tarihlerinde ise genel ziyaretçi programıyla sanatseverlerle buluştu. 

Bu yıl da sanatseverleri bir araya getiren House of Brothers Lounge, multidisipliner sanatçı Lal Batman’ın video art, dijital manipülasyon, heykel ve yağlı boya üretimlerini dijital ve plastik araçları kullanarak harmanladığı yeni mekânsal enstalasyonu “Blended Valley” adlı eserini Mercado yaratıcı partnerliğinde izleyicilerle buluşturdu.   

Pernod Ricard Türkiye sponsorluğunda House of Brothers Lounge’da yerini alan “Blended Valley”, genç sanatçının Greek Weird Wave sinema akımından ilhamla yarattığı bir video eser ve iki boyutlu heykellerden oluşuyor ve adeta sürreal bir dünyaya açılan portal işlevi görüyor. İskoçya’nın yeşil doğasını merkezine alan video, izleyiciyi Batman’ın sanat pratiğinde önemli yere sahip olan çeşitli figürlerin ve günümüzün önemli pop ögelerinin harmanlandığı ilham dolu “blended” bir deneyime davet etti. 

Yazı ve Fotoğraflar: ArtNews

Paylaş:


Yorum yapmak için tıklayın

Diğer Yazıları

16 gün önce

border_less ARTBOOK DAYS’in Altıncı Edisyonu Başladı!

bir ay önce

Venedik Bienali Türkiye Pavyonu Gülsün Karamustafa Sergisiyle Açıldı!

bir ay önce

Sónar+D Istanbul “Language” Temasıyla Kapılarını 3 Gün Boyunca Açmaya Hazırlanıyor!

bir ay önce

Eserleriyle ve Performansıyla Sanatçı Sezin Aksoy Londra'da!

bir ay önce

Hitay Vakfı Mardin Bienali’nin Altıncı Edisyonunu Destekliyor!

En Çok Okunanlar