Rachel Lee Hovnanian’ın Çamurdan Pastası

Leyla Alaton

11 yıl önce


Leila Hellery Gallery yine muhteşem bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Renkli bir açılışla sanatseverleri karşılayan serginin sanatçısı Rachel Lee Hovnanian’ın yeni gösterisinin adı ‘Çamur Pasta’. 

Parkersburg Batı Virginia doğumlu olan sanatçı, sanal dünyada yol açtığı toplumsal dönüşümler ile izleyiciyi büyülemeye devam ediyor. Rachel, hepimizi sanal dünya ve yapaylık üzerinde derin bir yolculuğa çıkarıyor. Sanatçı bunu yaparak aslında bize mesajlar veriyor. 


Gösterinin merkezinde, romantik bir akşam yemeği var..  Bu romantik akşam yemeğinde, uzun bir yemek masası ,üzerinde zarif şekilde yerleştirilen çiçekler, mumlar ve şarap kadehleri düşünün.. Ama bu yemekteki her şey aslında sanal. Masanın iki ucuna iki farklı ekran konulmuş. Ekran içinde, bir kadın ve bir erkek birbirleriyle hiç konuşmadan oturmaktadırlar. Etkileşimlerini bir ‘bip’ sesi ya da, Angry Birds müziği ile ve çoğunlukla da sessizlikle sürdürüyorlar. 



Masadaki çiçekler ise; yapay konumdadır. Doğal olarak bu parça melankoliktir. 


Leila Hellery ve Annesi ile birlikte 

Bu gösteri, Hovnanian ‘ın araştırmasında ki yapaylığın sadece bir parçasıdır. New York’ta Leila Hellery Gallery’de gerçekleşen bu muhteşem sergi 3 Haziran tarihine kadar 568 Est 25th Street’te devam edecek.. Yolu düşen herkese tavsiye ederim. 


Yazan:Leyla Alaton
Fotoğraf:Patrick McMullan

Yazı ve Fotoğraflar: Leyla Alaton

Paylaş:


Yorum yapmak için tıklayın

Diğer Yazıları

9 yıl önce

Mimari Şaheseri Louis Vuitton Vakfı Müzesi | Yazan Leyla Alaton

9 yıl önce

Paris, Gilbert & George’u ağırlıyor – Yazan Leyla Alaton

11 yıl önce

Hindistan’ ın En Önemli Çağdaş Sanat Fuarı Yazan:Leyla Alaton

11 yıl önce

Camhane de Koruyucu Melekler Yazan:Leyla Alaton

11 yıl önce

Bakü ye Christie s Çıkarması

En Çok Okunanlar