f2af643b-1f2b-4576-a0c7-c8029d8139a4.png

Art50.net | Hazine Odası | Adahan İstanbul Otel - 1 Galeri

94 B izlenme  
5.11.2020

Art50.net
“Hazine Odası”
13 Mart -15 Nisan 2016
Adahan İstanbul Otel -1 Galeri



Art50.net’in bu yılki ilk sergisi “Hazine Odası”, 13 Mart’ta Adahan İstanbul Otel’de sanatseverlerle buluşuyor. Hazine kavramına yeni bir soluk getiren sergi 15 Nisan’a kadar Adahan İstanbul Otel’in -1 Galeri mekanında görülebilir.

Bir sergi bir mücevheri andırabilir mi? Işıltısı gözleri kamaştırabilir mi?  “Hazine Odası”, Adahan’ın saklı ve otantik -1 Galeri mekanını bilinmeyen bir zamanın isimsiz kralına ait bir hazine dairesine dönüştürüyor. Koleksiyonlarını yalnızca yakın dostlarına ve özel davetlilerine gösteren kralların aksine, bu isimsiz kral herkesi genç sanatçıların her biri başlı başına duygu, düşünce ve esin hazinesi olan yapıtlarını keşfetmeye çağırıyor.

Sergide Art50.net sanatçılarından Aslı Dinç, Ece Kalabak, Genco Gülan, Gözde Başkent, Haydar Akdağ, Lale Delibaş, Özgür Demirci, Rafet Arslan ve Taşkın Esin’in tuval, ayna, plastik, ahşap, video gibi malzemeleri kullanarak ürettikleri birbirinden ilginç eserler Adahan’ın -1 Galeri alanının mimari özgünlüğünü ve zamansız ruhunu vurguluyor.

Aslı Dinç videosu Echoes of a Distant Time’da Kral Mausolos için inşa edilen Halikarnas Mozolesi’nde bir zaman tünelinden geçerek krala sunulan adak olmayı deneyimliyor. Ece Kalabak’ın iki tuval çalışması bilinçaltı, sembolizm gibi kavramlarla yakından ilgili. Sanatçının tek düzlemde anlattığı çok katmanlı hikayeler izleyicide farklı çağrışımlar yaratarak onu kendi öyküsünü kurgulamaya davet ediyor. Genco Gülan Seni Hep Sevdim isimli eserinde çok sevdiği eşini kaybeden bir kralın altın tozuna batırarak sakladığı ve eşinden arta kalan üç kemiği betimliyor. Gözde Başkent insanın doğa ile olan ilişkisine odaklanıyor ve sergideki yapıtlarıyla doğa-insan birlikteliğinin sunduğu “hazine”yi gözler önüne seriyor. Disiplinler arası uygulamalar yaptığı eserlerinde Haydar Akdağ yaşam alanındaki alternatif gerçekliklerin altını çiziyor. Hazine Odası için mekana özgü yerleştirme üreten sanatçı para baskılarından oluşan bir seri de sergiliyor ve günümüzün “hazine” anlayışını sorguluyor.

Şamanizm, din ve mitolojilerden beslenen ve çoğunlukla dikiş tekniğini kullanan Lale Delibaş‘ın, Hazine Odası’nda yeni ayna serisiyle farklı tekniklerdeki yapıtları bir arada bulunuyor. Geleneksel Türk motiflerini güncel biçimlerle birleştiren Özgür Demirci, sergiye el yapımı kağıt üzerine mürekkep ve tuval üzerine yağlıboya işleriyle katılıyor. Rafet Arslan sanatı saf şiire ulaşmak için bir yol olarak görüyor ve sergide sanatçının kolajları, kutu içine ve ayna üzerine asamblajları bulunuyor. Eserlerinde malzeme seçimi konusunda kendini sınırlamayan Taşkın Esin Hazine Odası sergisinde üç boyutlu dijital heykeliyle yer alıyor.

Müzik: Müzikotek

Devamı

Seçtiklerimiz