f2af643b-1f2b-4576-a0c7-c8029d8139a4.png

Dokuz Eylül Üniversitesi G.S.F. Öğrenci Projeleri Sergisi

352 B izlenme  
6.01.2021

Pera Müzesi, sanatseverleri
“Yeni”yi gençlerle keşfetmeye davet ediyor

“DENEYİMİN ÖTESİ”

Dokuz Eylül Üniversitesi
Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci Projeleri

10 Ağustos - 30 Eylül 2012

Pera Müzesi’nin üç katında yer alan “Deneyimin Ötesi” sergisinde Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden 85 genç sanatçının 150’yi aşkın eseri yer alıyor. Sergi; resim, heykel, seramik, geleneksel Türk sanatları, tekstil ve moda tasarımı, sahne tasarımı, grafik, fotoğraf ve sinema gibi farklı sanat dallarını bir araya getiriyor.

Güzel Sanatlar alanında üniversite bünyesinde Türkiye’de kurulmuş ilk fakülte olma özelliği taşıyan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, dinamik bir değişimi öneren ve temelleri özgürlükçü sanat düşüncesine dayalı 40 yıllık bir birikime sahip. Güzel Sanatlar Fakültesi, 11 bölümü, 20 anasanat dalıyla ülkemizin sanat ve tasarım alanlarında eğitim veren en kapsamlı ve başarılı kurumlarından.

Deneyimin Ötesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kuruluşundan itibaren alternatiflere açık olan, sanatsal üretimde süreci önemseyen, bu süreçteki düşünsel dönüşümlere ve hatta kaymalara fırsat tanıyan bakış açısını tanımlıyor. Sanat eğitimini sorunsallaştıran ve tartışan bu şeffaf yaklaşım; genç sanatçılarda öne çıkan yeni üretim potansiyellerini, yapıtlara odaklanarak bir “deneyim” kazanma ve bunu sürekli kılma durumuyla ilişkili olarak değerlendirmek gerektiğine inanıyor.

Dış dünya ile yüzleşip, gerçekler ve düşler arasında şekillenen anlatılar üzerinden özel bir görsel dil ve anlatım bütünlüğüne ulaşan işlerin bizi taşıdığı yeni anlam olasılıklarına bakmayı öneren sergi, hareketli bir sanat ortamında profesyonel olarak şimdiden yer almaya başlayan öğrencilerin işlerinden bir seçki sunuyor.

Sergide kavram düzeyinde öne çıkarılan “deneyimin ötesi” başlığı, her ne kadar gelip geçici olan, risk içeren ve yanılma olasılığı yüksek işlerle üretim ve tasarımları tanımlasa da; kişisel algı ve tepkilerin ayrımlarını örnekleyen bir esaslı kapsam olarak karşımızda duruyor.
 
Müzik: Müzikotek

Devamı

Seçtiklerimiz