Kinetica Art Fair 2010

24 B izlenme  
10.03.2021

Kinetica Art Fair dünya nereye gidiyor? sorusunun yanıtını arayanları biraraya getirdi. Kinetik, dijital, robotik, elektronik, ısık, ses disiplinlerinde yapılan çalısmalar, 4-7 Subat tarihleri arasında Londrada bir festival havasında sunuldu.

Insan çizen robotlar, ısıktan varlıklar, dönen heykeller, dijital ortamlar… Dünya nereye gidiyor böyle? Iste Kinetica Art Fair adeta bu sorunun cevabını aracasına; kinetik, dijital, robotik, elektronik, ısık, ses disiplinlerinde yapılan çagdas sanat çalısmalarını 4-7 Subat tarihleri arasında Londrada Ambika P3te sanatseverlerle bulusturdu. Küratörlügünü Kinetica Museumdan Dianne Harisin üstlendigi sergi, üç günde 10 binden fazla ziyaretçi tarafından akına ugradı.

Kinetik sanatı, kısaca dengede hareket eden parçaların birbiriyle ekilesimi sonucu etki olusturması süreci olarak tanımlamak mümkün. 1900lerde Maholy Nagy, Jean Tinguely, Marcel Duchamp ve Alexander Calder önderliginde gelisen bu sanat alanı, günümüzde teknolojiyle iç içe geçen çagdas kinetik ve elektronik sanatı kullanarak bilimsel ve evrensel kesifler, için yeni ufuklar yaratmatı hedefliyor. Kinetik heykel kavramı ise özel olrak 50ler ve 60larda ortaya çıkan bir akımı tanımlamak için kullanılıyor. Marcel Duchampın 1913 tarihli Bisiklet Tekerlegi adlı eseri bu alandaki ilk kinetik heykel olark kabul ediliyor.

Serginin en dikkat çeken isleri dijital, elektronik ve robotik odaklı islerdi. Sergiye adeta Squid Soupun Ocean of Lightı ve Vincent Leclercin Revolveri damgasını vurdu. Squid Soup, (yerinde göremeyenler için) kısaca sese tepki veren ısık ortamı deneyimi olarak tanımlanabilir. Adeta, Avatarın o büyülü dünyasına adım atmıs gibi hissettiren bir deneyim...

Kinetica Art Fairi kaçıranlar için: www.kinetica-museum.org

Devamı

Seçtiklerimiz

Bizi Whatsapp'ta takip edin