d579ba1d-1de9-4555-ad70-f96e65b15b27.jpeg

2024 Yılı Kurum Onur Ödülü'nün Sahibi Türkiye'nin İlk Online Sanat Televizyonu ARTtv

ArtNews

24 gün önce

ArtContact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı dün akşam özel gösterimiyle açıldı ve Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte ödüller sahiplerini buldu. 2024 yılı Kurum Onur Ödülü'nün sahibi Türkiye'nin ilk online sanat televizyonu ARTtv oldu.

ARTtv Kurucusu İnci Aksoy, Sanat Yönetmeni Binnur Kayak ve Genel Yayın Yönetmeni Özge Kahraman

ARTtv Kurucusu İnci Aksoy

2024 yılı Sanata Katkı Onur Ödülü'nün sahibi Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 2024 yılı Sanatçı Onur Ödülü'nün sahibi ise Ahmet Umur Deniz oldu.

2024 yılı Sanata Katkı Onur Ödülü'nün sahibi Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen

2024 yılı Sanatçı Onur Ödülü'nün sahibi ise Ahmet Umur Deniz ve ödülü takdim eden Prof. Aydın Ayan

ArtContact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı 4. Edisyonu Hakkında:

ArtContact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, 4.sünü gerçekleştirmek üzere 23-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor. 22 Mayıs’ta ödül töreni ve özel gösterimle başlayacak olan fuar, 11.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. 2021'den bu yana düzenlenen ArtContact İstanbul, dünyanın dört bir yanından gelen galeriler ve sanatçıların eserlerini sergileniyor.

İstanbul, tarih boyunca sanatın kalbinin attığı yerlerden biri olmuştur. Bu mistik şehir, çağlar boyunca birçok medeniyetin izlerini barındırırken, bugün de modern sanatın dinamik bir merkezi haline gelmiştir. Bu büyülü atmosferde, sanatseverler için eşsiz bir deneyim sunan ArtContact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, 4. yılında sanatseverlerle buluşuyor.

40 yıllık fuar deneyimiyle, Atis Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen ArtContact İstanbul, genç yeteneklere destek verme, sanatı her alana yayma gibi önemli amaçlarla yola çıkıyor.

Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen fuar, sanatın farklı boyutlarını keşfetmek isteyen herkesi bekliyor. Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının eserlerinin yanı sıra dünya çapında tanınmış isimlerin eserleri de bu büyülü atmosferde sergileniyor.

Fuar; sanatı tabana yaymayı ve sanatın daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor. Modern toplumun ortaklığını geliştiren, toplumsal yaşamın bir parçasını oluşturan bireylerin benliği ile bu misyonun içinde yer almasını sağlayan kamusal alan kavramının sanat ile buluşturulması fuarın temel ilkelerinden birini oluşturuyor.

100’ü aşkın katılımcının çatısı altında 40’dan fazla ülkeden sanatçının binlerce eserinin sergilendiği ArtContact İstanbul’da söyleşiler, konserler, konferanslar, workshoplar ve projeler yer alacak. Fuar, 22-26 Mayıs tarihleri arasında sanatseverleri ağırlıyor.

ArtContact İstanbul, yalnızca eserleri sergilemekle kalmıyor, aynı zamanda söyleşiler, paneller, projeler ve etkinliklerle de sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor.

Resimden fotoğrafa, heykelden enstalasyona kadar sanatın her dalından çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği fuarda, uluslararası alanda; Rus gerçekliğinin en önemli sanatçılarını yetiştiren Ilya Repin Sanat Akademisi’nden 11 sanatçının sergileri canlı performanslarıyla zenginleşirken, Macaristan’ın Art Market Budapest Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nın çatısı altında beş sanat galerisi ArtContact İstanbul’da. Rusya, İtalya, Bulgaristan, Güney Kore, Ermenistan, Macaristan, Kazakistan, İran gibi ülkelerden de galeriler fuara katılım sağladı. Rus sanatçı Alexander Shadrin, tabloları ve workshopları ile fuarda yerini aldı.

Ayrıca; AlarmArt, Imoga Art Space, Imoga İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi, Galeri Selvin, Istanbul Concept Gallery gibi birçok galeri fuara katılıyor. Müzeler, üniversiteler, yayınevleri, dernekler, inisiyatifler, sivil toplum kuruluşları ArtContact İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor.

Ayrıca; Beyoğlu Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ve İBB Kültür AŞ de fuarda yerlerini aldı.

Fuar kapsamında, aralarında Belçikalı sanatçı Jeroen Demoen “Gelenekselden Çağdaşa”, Tamer Levent “Yaşama Sanatı”, Mahir Güven “Hayatın İçinde Sanal Yaşam”, Zafer Gençaydın’ın anısına “Bir Cumhuriyet Sanatçısı; Zafer Gençaydın” gibi çeşitli konuların yer aldığı 24 söyleşi ve konferans gerçekleşti.

Gelenekselleşen, “Sanatçı Onur Ödülü”, “Kurum Onur Ödülü” ve “Sanata Katkı Ödülü” açılış gününde sahiplerini buldu.

Fuarın logosunda Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Bölümü’nden Prof. Namık Kemal Sarıkavak’ın imzası bulunurken, ödül heykelciği Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nden Dr. Öğr. Gör. Selçuk Yılmaz tarafından tasarlandı. İstanbul’un 7 tepesine gönderme yapan ödül heykelciği, 7 Martı figüründen oluşuyor.

ArtContact İstanbul, yalnızca galeri ve koleksiyonerlerin değil, sanata ilgi duyan herkesin katılabildiği, sanatçılarla bir araya gelip, sohbet edebildiği ve projeler üretebildiği bir organizasyon olma amacı taşıyor.

Bu büyüleyici etkinlik, sanatın evrenselliğini kanıtlarken, İstanbul’un zengin kültürel dokusunu daha da ön plana çıkarıyor.

ArtContact İstanbul, 23-26 Mayıs tarihlerinde 11.00- 20.00 arasında tüm ziyaretçilere açık olacak.

 



En Çok Okunanlar