Özbekistan’ın tarihi şehri Buhara, “Recipes for Broken Hearts (Kırık Kalpler İçin Tarifler)” başlığıyla çağdaş sanat ve gastronomiyi bir araya getiren Bukhara Bienali’nin ilk edisyonuna ev sahipliği yapıyor.

Kamruzzaman Shadhin (Bangladeş), Zavkiddin Yodgorov işbirliği ile
Yerel zanaatkârlar ile uluslararası sanatçıları bir araya getirerek, görsel sanatlar, performans, şiir, film gösterimleri ve gastronomik etkinlikleri kapsayan çok disiplinli bir program sunan Buhara Bienali’nin küratörlüğünü Diana Campbell üstleniyor.

Café Oshqozon - Carstem Höller'in (Almanya, İsveç) Brutalist Mutfak Manifestosu yorumu, Bahriddin Chustiy ve Pavel Georganov işbirliği ile
Merkezdeki “Café Oshqozon” konsepti, yemek, zanaat ve duygusal iyileşme temasını somutlaştırıyor. Uluslararası ve yerel şeflerin atölyeleri, menü tadımları ve gastronomik performansları ziyaretçilere hem damak hem de zihinsel bir deneyim sunuyor.

Anna Lublina (ABD/Almanya),Feruza Asatova, Gulrukh Norkulova, Mekhriniso Sam Roziya Sharipova (Özbekistan), Buhara Barış Ajansı ile işbirliği içinde
Bienale katılan öne çıkan isimler arasında Budist keşiş ve şef Jeong Kwan, Hint sanatçı Subodh Gupta, şef ve tasarımcı Laila Gohar ve çok disiplinli sanatçı Tavares Strachan bulunuyor. Türkiye’den de Vahap Avşar ve Hera Büyüktaşçıyan bienale katılıyor.
Bienal, sadece bir sanat sergisi değil; Buhara’da yeni bir kültür bölgesi oluşturma vizyonunun ilk adımı olarak tasarlanmış durumda. Restore edilmiş kervansaraylar ve medreseler, çağdaş sanat ve geleneksel zanaata alan tanıyan platformlara dönüştü. Program, film gösterimleri şiir etkinlikleri ve meditasyon atölyeleri gibi deneyimlerle de zenginleşiyor.

Abdulvahid Bukhorly (Özbekiltan), Jurabek Siddikov (Özbekistan) işbirliğiyle, Mavi Oda
5 Eylül - 20 Kasım 2025 tarihleri arasında halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşen Buhara Bienal’i, Özbekistan’ın kültürel mirasını çağdaş sanatla buluşturmayı ve uzun vadeli bir kültür vizyonu yaratmayı hedefliyor.
19 saat önce
Melek Zeynep Bulut'tan "Açık Anıtlar" Design Museum’da
2 gün önce
Göbeklitepe'de Perdeler Aralanıyor
2 gün önce
Miami Art Week 2025: Miami'de Küresel Sanat Zirvesi
2 gün önce
IAAF İstanbul'un 6. Edisyonu Sanatseverlerle Buluşuyor
3 gün önce
Ayın Kitabı: Rick Rubin'den "Yaratıcı Eylem: Bir Var Olma Biçimi"