Shirin Neshat, bu yıl otuz yedincisi gerçekleşen İstanbul Film Festivali’nin Sinemada İnsan Hakları Yarışması jürisinde yer alıyor.
Sanatçı, 2009’da çektiği ilk uzun metrajlı filmi Erkeksiz Kadınlar ile Venedik Film Festivali’nde Gümüş Aslan En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanmıştı. İkinci uzun metrajlı filmi Ümmü Gülsüm’ün Peşinde bu yıl 6-17 Nisan tarihleri arasında düzenlenen İstanbul Film Festivali’nde gösteriliyor.
Neshat, sinema yazarı Esin Küçüktepepınar moderatörlüğündeki festival sohbetinde fotoğraf, sinema ve görsel sanatlara dair düşüncelerini paylaşacak. Sohbet 15 Nisan Pazar günü, 14:00’da Beyoğlu Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi’nde dinlenebilir.
Mardin Bienali “Daha Uzaklara” Başlığıyla 2024'te Sanatseverlerle Buluşacak
Zorlu PSM'den Daha Fazla İnsanı Kültür Sanatla Buluşturmayı Hedefleyen "İLK TİYATROM İLK KONSERİM" Projesi
New York'ta Görülmesi Gereken 20 Kamusal Sanat Eseri
Gastronomi Dünyasının Asırlık Markası Baylan 100.Yaşını “İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven” Sergisiyle Kutluyor
İstanbul Komedi Festivali’ne Mevlüt Akyıldız'dan Alegorik Bir Dokunuş