Ceren Erdem ve Bilge Kalfa’nın küratörlüğünü üstlendiği “Yerebasan” başlıklı Türkiye Pavyonu sergisi, pek çok uluslararası yayında Venedik Bienali’nde görülmesi gereken sergiler arasında sayıldı. Sergi; medeniyetleri, ekosistemleri ve sürdürülebilir yaşamı anlamak için hayati öneme sahip olmasına rağmen çoğunlukla göz ardı edilen bir varlık olan toprağı merkezine alıyor. Türkiye Pavyonu, İKSV’nin koordinasyonunda, FÖRNİ, SAHA Derneği ve Summart’ın prodüksiyon destekleriyle gerçekleşiyor.

Fotoğraf: Fatih Yılmaz
Yerebasan, toprağı bir hafıza taşıyıcısı ve yaşam alanı olduğunu vurgularken onun hareket eden, direnen, bilgi taşıyan ve ilişki kuran aktif bir özne olduğuna dikkat çekerken mimarlığı anlamaya, dinlemeye, araştırmaya ve topraktan ilhamla düşünmeye odaklanan bir sergi.

Fotoğraf: Fatih Yılmaz
Yerebasan; resim, yerleştirme, üç boyutlu mimari üretim, sayısal araştırma teknikleri ve akademik çalışmalara uzanan geniş bir yelpazede, farklı medyumlarda, bireysel ve ekipler tarafından üretilen işleri bir araya getiriyor. Sergideki bu çeşitlilik ziyaretçileri, toprağı farklı açılardan düşünmeye, yorumlamaya ve yeniden hayal etmeye davet ediyor. Sergilenen bazı işler biyolojik yerleştirmeler olduğu için sergi süresince değişip dönüşecek; bu da sergiyi yalnızca izlenen değil, aynı zamanda yaşayan bir yapı hâline getiriyor.Büyük beğeni toplayan Türkiye Pavyonu, Dezeen, Designboom, İoArch, Architects’ Newspaper, Wallpaper, Azure Magazine ve Domus gibi dünyaca ünlü sanat ve tasarım yayınlarında geniş yer buldu.
21 saat önce
Ütopya Atölyeleri 2026: Baksı’da Kolektif Sanat Deneyimi
dün
Zeynep Yılmaz Çolak’tan Yeni Sergi: Renk ve Hakikat
2 gün önce
Görüntünün İktidarı: Mutlu Aksu’nun “Reality Show” Sergisi Galeri 77’de Gerçekliği Sorguluyor
2 gün önce
25. Vehbi Koç Ödülü'nün Sahibi Canan Tolon Oldu
2 gün önce
Ege Boyunca Kurulan Sessiz Bağlar: "Bridges" Maslak 310'da