Yayoi Kusama’nın Puantiyeleri Louis Vuitton’ u Sardı

İnci Aksoy

11 yıl önce







Louis Vuitton’un tasarımcısı Marc Jacobs, Japon sanatçı Yayoi Kusama ile ortak bir çalışma yaparak tasarımlarını puantiyeye teslim etti. Puantiyeler içindeki New York 5. Cadde de yer alan Louis Vuitton mağazasının önünde içeri görebilmek için uzun kuyruklar oluştu. Yayoi Kusama ve Louis Vuitton işbirliği ile bu yıl puantiye yılı olacak!







Fotoğraf makinasını alan Louis Vuitton vitrinini çekiyordu. Önünde kuyruklar, dünyanın her yerinden gelen yabancılarla doluydu :) Kusama, o kadar sahici gibi duruyordu ki vitrinden dışarı çıkacak gibiydi.  Sanat modayla bütünleşince muhteşem farklılık ortaya çıkıyor. Bu yaz New York’un en ilgi çeken vitrini Louis Vuitton oldu.







Sanat dünyasında fırtınalar estiren 82 yaşındaki Kusama, henüz 10 yaşındayken görmeye başladığı halüsinasyonları resmetmeye başladı. Katı bir aile yapısı olduğu için daha sonraları sanatı konusunda kısıtlamalar altında kalınca da, Amerika’ya gitme kararı aldı. Fakat bundan 39 yıl önce rahatsızlığı ilerlediği için Japonya’ya geri dönerek psikiyatri kliniğinde yaşamaya başladı. Burada da sanatına ara vermeden puantiyeleri resmetmeye devam etti.






 




Sanatı boyunca birçok defa ‘Sonsuzluk Odası’ olarak isimlendirdiği odalar yaparak, tavandan tabana kadar her yeri periyodik olarak renklerle değişen ampuller yerleştirip, izleyiciye sonsuzluk hissini yaşatmayı başardı.




Yayoi Kusama’ nın puantiyeli çiçekleri içinden çıkan gözler



Louis Vuitton için hayallerindeki rengarenk dünyayı, puantiyelerle birleştiren Kusama; ayakkabılardan çantalara, aksesuarlara kadar her şeyi paha biçilmez sanat eserlerine dönüştürdü.







 Louis Vuitton vitrininde Kusama’ ya baktıkça yüzünüzü gülücükler kaplıyor. Sanatçıya hayranlığınız daha da artıyor. Onun puantiyeleri aynı zamanda ruhunuza da iyi geliyor, vitrinin önünden kendinizi alamıyorsunuz:)
  Yolu New York’a düşenler mutlaka gezsinler derim.



 


 

Yazı ve Fotoğraflar: İnci Aksoy

Yazı ve Fotoğraflar: İnci Aksoy

Paylaş:


Yorum yapmak için tıklayın

Diğer Yazıları

4 ay önce

Tüm Şehri Etkisi Altına Alan Sanat Rüzgarıyla Art Basel Miami Beach 2023 | Yazan İnci Aksoy

5 ay önce

PARIS+ par Art Basel'in İkinci Edisyonunun Ardından | Yazan İnci Aksoy

bir yıl önce

Art Basel Miami Beach 2022: Sanat Maratonunda Bir Hafta | Yazan İnci Aksoy

bir yıl önce

Satış Rekorlarıyla Başlayan PARIS + par Art Basel’in Ardından | Yazan İnci Aksoy

4 yıl önce

Art Basel Miami Beach 2019, Sanatın Büyüleyici Dünyasında Bir Hafta | Yazan İnci Aksoy

En Çok Okunanlar