f2af643b-1f2b-4576-a0c7-c8029d8139a4.png

28. Günümüz Sanatçıları İstanbul Sergisi

30 B izlenme  
3.12.2020

Sanatçılar: Fulden Aran, Tuncay Murat Atal, Fırat Bingöl, Güven Bozkurt, Seyit Mehmet Buçukoğlu, Reysi Kahmi, Emre Meydan, Fırat Neziroğlu, Bahar Oganer, Ali İbrahim Öcal, Mehmet Öğüt, Yağız Özgen, Öner Özlü, Ardan Özmenoğlu, Hüseyin Rüstemoğlu, Murat Sezer, Songül Sönmez, Yaşam Şaşmazer, İrem Tok, Burcu Yağcıoğlu.
Küratörler: Simona Vidmar, Derya Yücel
Günümüz sanatı, genç kuşakta yüksek gerilimli bir varoluş durumunu beslerken, bizi yeni bir düşünme tarzının gerekli olduğunu fark etmeye zorluyor. Sanat, tekdüze olmayan, toplumsal olayları tekrar tekrar ele alan, değerlendiren, düzeltme olasılığına açık bir düşünme tarzını besliyor. Katılımcılık ve geçişlilik, günümüz sanatının özelliği ise günümüz sanatçıları da algısal, deneysel, eleştirel ve katılımcı modeller önermeye girişiyor. Sanatsal eylemler/pratikler, kültürel ve toplumsal değişimlere ön ayak olmada rol üstlenebilir.

Toplumla iletişimin en güçlü araçlarından olan sergiler, genç sanatçıların üretimlerini ortaya koymada ve bireysel dillerini oluşturmada daha cesur adımlar atmalarına neden olur. 28 yıldır sanatçıların cesur adımlarını destekleyen Günümüz Sanatçıları Sergileri’, Türkiye’de ‘Sanat’ın geçirdiği evrime temsil olanağı veren sergiler dizisi olarak önemli misyon üstleniyor. 28. Günümüz Sanatçıları Sergisi’nde, Türkiye’nin farklı şehirlerinden katılan 20 sanatçının, kendi dünyasını ve toplumsal olanı merkeze alarak, kültürel kimlik, toplumsal bellek, kişisel mitoloji, kurmaca kimlik gibi, kimi zaman politik yönelimleri de içine alan, farklı mecraları kuşatan işleri izlenebiliyor.

Sergi, görsel sanat pratikleri üzerine geniş ve güncel bir spektrum sunuyor. Sergi küratörleri, “28. İstanbul Günümüz Sanatçıları Sergisi 20 sanatçının 30’dan fazla işini dinamik bir görsel karşılaşmada bir araya getirmektedir; bazen verimli bir biraradalık bazen de keskin bir zıtlık olarak. Seçimle birlikte ortaya konulan ve eser sahiplerinin neredeyse yarısını muğlak bir biçimde bağlayan en çok rağbet gören motiflerden biri hareketli görüntülerle tasvir edilen, bir sembol olarak kullanılan, vücudun duruşunun başkalaştırıldığı, gülünç ya da donuk, daimi bir motif olan portre/otoportredir” yorumunu yapıyorlar.

Sergiyi Akbank Sanat Beyoğlu'nda, 24 Haziran 2009, Çarşamba - 31 Temmuz 2009, Cuma tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz

Devamı

Seçtiklerimiz