Yapı Kredi bomontiada, 9 – 26 Kasım tarihleri arasında Alman fotoğrafçı Sven Marquardt’ın “NACHTBLENDE” sergisine ev sahipliği yapıyor. 1980'lerin ortalarından itibaren Doğu Berlin’de punk ve new wave akımlarının yükselişine öncülük ederek sanat çevrelerinin takip ettiği önemli isimlerden biri haline gelen fotoğrafçı Sven Marquardt, Berlin'in kültürel atmosferinden ilham alan sergisi “NACHTBLENDE” ile Türkiye’de ilk kez sanatseverlerle buluşuyor.

Yapı Kredi bomontiada’nın Goethe-Institut İstanbul iş birliği ile hayata geçirdiği “NACHTBLENDE” sergisi, Marquardt’ın Berlin’de son 25 yılın kulüp ve alt kültürüne odaklanan farklı serilere ışık tutuyor. Sanatçının arkadaş, meslektaş ve tanıdık çevresinden özenle seçilmiş kişilerin fotoğraflarından oluşan sergide yer alan 1987 yılına ait seçilmiş bir eser de Doğu Berlin alt kültürünü gözler önüne seriyor.
Berlin Duvarı’nın yıkılması ile fotoğrafçılığa ara veren Sven Marquardt, 1990'ların sonunda dünyayı dolaşan sergileriyle fotoğrafçılığa geri döndü. 2015'ten bu yana fotoğraf çalışmaları başta Berlin, Belgrad, Sydney ve New York olmak üzere pek çok şehirlerde sergilenen Marquardt, ünlü moda dergileri ve moda markaları için de çalışıyor. 2015 yılından bu yana OSTKREUZ Fotoğraf Okulu'nda öğretim görevlisi olan Marquardt, 2019 yılında Floransa'daki Polimoda Uluslararası Moda Tasarımı ve Pazarlama Enstitüsü'nde de misafir öğretim görevlisi olarak ders vermiştir.
“NACHTBLENDE” sergisi, 9-26 Kasım tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada GALERi’de Pazartesi dünleri hariç her gün saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilir.
7 saat önce
Osman Hamdi Bey The Met'te: 19. Yüzyıl Oryantalizmine Osmanlı'dan Bir Bakış
10 saat önce
Ayın Kitabı: Kaya Genç'ten "Şehir"
4 gün önce
Met'in Ücretli Staj Programı 23 Milyon Dolarlık Bağışla Kalıcı Hale Geliyor
4 gün önce
Wellcome Collection, 2.000 Jain El Yazmasını Topluluğa İade Ediyor
5 gün önce
Pat Oleszko, Whitney Bienali'nin 100 Bin Dolarlık Bucksbaum Ödülü'nün Sahibi Oldu