Baksı Müzesi, 2026 yazında üçüncüsünü düzenleyeceği “Ütopya Atölyeleri” ile yaratıcı üretim süreçlerine ilgi duyan herkesi doğa ile üretimin kesiştiği özel bir deneyime davet ediyor.
“Düşten Gerçeğe, Gerçekten Düşe…” mottosuyla Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşecek program, Bayburt ve Çoruh Vadisi’nin etkileyici coğrafyasında beş gün süren yoğun bir sanat üretim süreci sunuyor. Katılımcılar, atölyelerde usta sanatçılarla birlikte çalışarak çağdaş sanatın güncel tartışmalarına doğrudan temas etme fırsatı buluyor.

Program, geleneksel usta-çırak ilişkisini disiplinlerarası bir yaklaşımla yeniden yorumlarken, üretimi yalnızca teknik değil düşünsel bir deneyime dönüştürüyor. Katılımcılar Baksı Konukevi’nde konaklayarak sanatla iç içe, kesintisiz bir yaratım süreci yaşıyor.
Baksı’nın Ütopya Atölyeleri, sanat eğitimine alternatif bir model sunarak doğa, düşünce ve kolektif üretimi aynı zeminde buluşturan güçlü bir yaz programı olarak öne çıkıyor.
4 – 6 Temmuz
Ütopya Çocuk (9–13 yaş)
Sibel Şengül & Elvan Ekren
13 – 17 Temmuz
Amelie Stoemer – Düsseldorf Akademi
20 – 24 Temmuz
Cabir Çobanoğlu – Parfüm Atölyesi
27 – 31 Temmuz
Ali Kazma
3 – 9 Ağustos
Prof.Dr.Hüsamettin Koçan – Bazaart
10 – 14 Ağustos
Vahit Tuna
3 gün önce
Paris’te Bir Otel Odasında Ayrılığın İzleri: Ramize Erer’in “Séparation” Sergisi
3 gün önce
Maddenin Dönüşümünden Sayfanın Tasarımına: Tayfun Erdoğmuş’un Atlası
3 gün önce
Taşın Ağırlığı, Durmanın İmkânı: Murathan Özbek “Taş Düşedursun” Sergisiyle Galeri Siyah Beyaz'da
3 gün önce
Koleksiyon, Küratörlük ve Üretimin Kesişiminde: “ÜÇGEN II” rast. Gallery’de
3 gün önce
Dağılan Yapılar, Sarsılan Hakikatler: Erdal Arslan’dan “Çözülme”